Az időskort mindig súlyos és hosszan tartó egészségügyi szövődményekkel társítjuk. Nos, noha az egészség romlása az öregedés elkerülhetetlen következménye, számos módja van annak, hogy viszonylag jó egészség mellett növeljük az öregedés esélyét.

Itt megvizsgáljuk azokat a különféle lépéseket, amelyeket az idősek megtehetnek annak érdekében, hogy javítsák esélyeiket arra, hogy kecsesen és kiváló egészséggel öregedjenek. Ugorjunk bele:

Legyen fizikailag aktív

Általánosságban elmondható, hogy a testmozgás és a fizikai tevékenységek pozitívan járulnak hozzá az egészségügyi eredményekhez. Inkább az idősekre vonatkozik. Bizonyítékok támasztják alá, hogy azok, akik többet sportolnak, nem csak tovább élnek, hanem az egészségük szempontjából is jobb életminőséget élveznek. Szemléltetésképpen, egy 40 éves és idősebb felnőttekkel végzett tanulmány kimutatta, hogy azok, akik naponta 8000 lépést tesznek meg, 51%-kal kisebb valószínűséggel halnak meg különböző betegségekben, szemben a mindössze 4000 lépéssel.

A Medline Plus szerint a rendszeres testmozgás segíthet csökkenteni a depressziót és a szorongást, miközben javítja a kognitív működést. Számos tanulmány azt is kimutatta, hogy a fizikai aktivitás segít az olyan krónikus betegségekben, mint a magas vérnyomás, a rák bizonyos kategóriái és a cukorbetegség. Bemutatja, mennyire fontos a fizikai aktivitás az egészség megőrzéséhez.

Így több fizikai tevékenységgel javíthatja egészségét. Természetesen tanácsos olyan tevékenységekkel kezdeni, amelyeket szeretsz.

Egyél egészségesen

Nem újdonság, hogy a táplálkozásod az egészséged minőségének elsődleges meghatározója. Ezért kulcsfontosságú a megfelelő és egészséges táplálkozás biztosítása, ahogy öregszik. Mondanom sem kell, hogy a legjobb, ha kerüljük az ócska és feldolgozott élelmiszereket, amelyek hozzájárulnak a rossz egészségügyi eredményekhez. A zöldségekből, teljes kiőrlésű gabonákból, friss gyümölcsökből és sovány fehérjékből álló étrend sokkal több hasznot hozna.

Egy tanulmány azt szemlélteti, hogy a megfelelő étrend milyen kritikus fontosságú az egészséges öregedés szempontjából, és azt találta, hogy a növényi olajban alacsonyabb, de a zsíros halolajban magasabb étrend csökkenti a migrénes fejfájást az idősebb felnőtteknél. Hasonlóképpen, egy tanulmány megállapította, hogy a zöld leveles zöldségeket tartalmazó étrend hozzájárult a kognitív képességek lassabb hanyatlásához.

Lényegében az egészséges táplálkozás jelentős szerepet játszhat az öregedéssel kapcsolatos egészségügyi állapotok ellensúlyozásában. Hasznos lehet lassan kezdeni, amikor egészségesebbre próbálja változtatni az étrendjét. Általában tanácsos egy mediterrán stílusú étkezési mintát elfogadni, amely egészséges zsírokon és friss termékeken alapul. Fokozatosan beépítheti ennek az étkezési mintának az egyes aspektusait az étrendjébe, amíg teljesen megváltozik.

Szerezzen megfelelő egészségbiztosítást

Egy másik fontos tényező, amelyre oda kell figyelni, amikor az időskori egészség megőrzésére törekszünk, a megfelelő egészségbiztosítás megkötése. Ebben a szakaszban nagyobb szüksége van rá, mint valaha. Ez azért van így, hogy az életkor előrehaladtával megkaphassa a szükséges ellátást. Általában, ha 65 éves vagy idősebb, be kell iratkoznia a Medicare-be. Ez a Szövetségi Egészségbiztosítás az idősek számára, bár a terv a fogyatékkal élő fiatalok számára is elérhető.

Amikor először jelentkezik a Medicare-re, megkapja az eredeti Medicare-tervet, amelynek A és B része is van. Az A rész olyan dolgokat foglal magában, mint a hospice ellátás, az otthoni egészségügyi ellátás és a kórházi fekvőbeteg-ellátás, míg a B rész a járóbeteg-ellátást és a speciális orvosi ellátást. berendezések, valamint a megelőző szolgáltatások. Ott van a C rész terv is, amelyet Medicare Advantage néven ismernek.

A Medicare Advantage csomagokat a Medicare által jóváhagyott cégek kínálják, és általában nagyobb fedezetet biztosítanak, mint az eredeti Medicare, és alacsonyabbak lehetnek a zsebből származó költségek is. Olvasson többet a Medicare Advantage előnyeiről és hátrányairól , hogy megértse, ez a terv az Ön számára való-e. Végül van egy D rész, amely a Medicare gyógyszerlefedettségére vonatkozik. Ez a terv általában nem érhető el a Medicare Advantage csomagban résztvevők számára, mivel ezek már rendelkeznek gyógyszerlefedettséggel.

Alapvető fontosságú, hogy mérlegelje az összes rendelkezésre álló Medicare lehetőséget, hogy kiválaszthassa az Önnek megfelelőt, különösen az egészségügyi szükségleteit illetően. Például, ha olyan mögöttes állapota van, amely bizonyos gyógyszerek rendszeres használatát igényli, mindenképpen gondoskodnia kell arról, hogy a terve ezeket a gyógyszereket is lefedje. Fedezze fel a különféle online egészségbiztosítási szolgáltatásokat, hogy gyors árajánlatot kapjon a különböző tervekre.

Következtetés

Az öregedés természetes út, amely számos kihívással jár. Ezért elengedhetetlen, hogy lépéseket tegyünk a fizikai, kognitív és mentális egészség legmagasabb minőségének biztosítása érdekében. Természetesen ez jelentős változtatásokat jelentene mindennapi életében. Így lehet, hogy ellensúlyozni tudja az időskorral összefüggő különféle egészségi állapotokat, és megőrizheti a kiváló egészségi állapotot, ahogy öregszik.