A fogyás nehéz út lehet, de határozottan elérhető, ha rászánod magad. Megfelelő tervezéssel és segítséggel elérheti tökéletes súlyát. Íme öt fontos lépés, amelyet meg kell tennie a fogyás céljainak elérése érdekében.

Változtasd meg a gondolkodásmódodat

Az első és legfontosabb lépés a gondolkodásmód megváltoztatása. A sikeres fogyás érdekében megfelelő lelkiállapotban kell lennie. Mentálisan fel kell készülni az előttünk álló útra. Gondolj arra, hogy milyen motivációd van ahhoz, hogy fogyni szeretnél, és tartsd ezt szem előtt. Ha nem vagy lelkileg felkészülve, nagyobb valószínűséggel adod fel, ha a dolgok nehézzé válnak.

Tűzz ki reális célokat

A reális célok kitűzése minden súlycsökkentési terv fontos lépése. Ha az elérhető célokkal kezdi, nyomon követheti előrehaladását, hogy megbizonyosodjon arról, hogy jó úton halad. Ha egy cél túl ambiciózus, az csalódáshoz vezethet, ami végső soron kisiklathatja a hosszú távú sikerre vonatkozó terveit. Ehelyett gondoljon rövid és középtávú célokra, amelyek célja a kívánt edzettségi szint vagy ideális testösszetétel reális elérése.

Például, ha a jelenlegi súlya 150 kg, akkor 3 hónap alatt 135 kilós célt kitűzni sokkal reálisabb, mint 120 kg 1 hónap alatt. A haladás mérésére szolgáló megfelelő mérföldkövek felállítása mellett a kis győzelmek ünneplése is hozzájárul az önbizalom növeléséhez és a motiváltság megőrzéséhez a hosszú távú elképzelések megvalósítása során. Idővel összpontosítva és következetesen a célsúly elérése elérhető valóság lesz.

Készíts egy tervet

Tervet kell készítenie, hogy elérje céljait. Ennek a tervnek tartalmaznia kell az egészséges táplálkozási szokásokat, valamint a rendszeres testmozgást. Konkrétnak kell lennie a tervben, és meg kell győződnie arról, hogy az reális. Ha nincs terved, nagyobb a valószínűsége, hogy eltérsz a céljaidtól. Találhat egy online fogyókúrás tervet , amellyel azonnal elkezdheti.

Legyen elszámoltatható

Vedd számon magad a tetteidért. Ha megcsúsz, ne idegesítsd magad miatta, csak térj vissza a pályára minél előbb. Az is fontos, hogy találjon valakit, aki felelősségre vonja Önt, például egy barátot vagy családtagot. Ezenkívül néhány online csomagban ez szerepel a programban.

Maradjon motivált

A motiváció kulcsfontosságú a fogyás során. Lesznek olyan napok, amikor nincs kedved edzeni vagy egészségesen étkezni, de fontos, hogy túléld ezeket a napokat. Találd meg azokat a dolgokat, amelyek motiválnak, és emlékeztesd magad a céljaidra ezeken a nehéz napokon. Ezt úgy teheti meg, hogy egy látótáblát készít a megcélzott testsúly elérésének minden előnyéről.

A fogyás időt, erőfeszítést és odaadást igényel, de határozottan elérhető, ha követi ezt az öt lépést. Változtassa meg gondolkodásmódját, tűzzen ki reális célokat, készítsen tervet, legyen elszámoltatható, és maradjon motivált a folyamat során. Ha mindezt megteszed, pillanatok alatt eléred a fogyás célját!