A bizalom minden sikeres kapcsolat alapja. Azon mérik, hogy mennyire bízunk valakiben abban, hogy őszinte, átlátható és megbízható. A magas szintű bizalom az a ragasztó, amely összehozza az embereket azzal a hittel, hogy általunk jót fognak tenni. Ha hiányzik a bizalom, az alááshat egy potenciálisan új kapcsolatot, vagy egy már létező megszűnését okozhatja.

Hogyan építs bizalmat?

A bizalom megszerzése olyan folyamat, amely megköveteli, hogy úgy viselkedjen, hogy azt másoktól aktívan kikérje. A viselkedésed következetlensége és őszintétlensége a kudarc kulcsfontosságú összetevői. Összességében a bizalmat nehéz megszerezni és könnyen elveszíteni, ezért vegye komolyan a megközelítést.

A megbízható kapcsolatok kiépítéséhez a következő módon lépjen kapcsolatba az emberekkel:

(1) Legyen őszinte és felülmúlja a másokkal való interakciót. Hitelességed megalapozása és megőrzése érdekében mondd el az igazat. Bár bizonyos hazugságokat időről időre elviselünk, minden hazugság megkérdőjelezi megbízhatóságát.

(2) Tiszteld a sebezhetőségeidet azáltal, hogy beismered, ha valamit nem tudsz vagy tévedsz. Az emberek nagyobb valószínűséggel bíznak abban, aki elismeri hiányosságait, mint abban, aki tökéletesnek képzeli magát.

(3) Mutasd meg másoknak, hogy nem csak a szavaiddal, hanem a tetteiddel is megbízható vagy . Amikor a bizalomról van szó, a viselkedésed ugyanolyan fontos, mint az, amit mondasz. Az emberek beléd vetett bizalma megromlik, ha rendszeresen úgy teszel, mintha egyfajta ember lennél, miközben a viselkedésed mást sugall.

(4) Legyen átlátható azáltal, hogy nyíltan kommunikálja másokkal a szándékait és az indokait, hogy megtegye valamit. Ha hagyod, hogy az emberek megértsék a tetteid „miért és hogyan”-ját, ez tagadja a titoktartás és a meglepetés elemét.

(5)  Becsülj meg másokat azáltal, hogy kimutatod a valódi hitedet abban, hogy kik ők és mit kínálnak. Az erőfeszítéseikért és eredményeikért nyújtott hála és dicséret nagymértékben hozzájárul a bizalom kiépítéséhez.

(6)  Bánj másokat tisztességesen, tisztelettel és méltósággal . Ha úgy cselekszel, hogy egyes egyéneket másokkal szemben előnyben részesíts, érzéketlen és elfogultnak tűnsz. Az egyenlőség és az igazságosság alapelveinek észlelt megsértése azonnali bizalmatlanságot vált ki.

(7)  Tartsa be a másoknak tett ígéreteit. A legjobb szándékod ellenére az emberek eredményeket akarnak látni. Ha nem tudod beváltani az ígéreteidet, mások valószínűleg alkalmatlannak és megbízhatatlannak tekintenek téged.

(8) Bízz az emberekben , hogy megbízhatóak, őszinték, átláthatóak és következetesek. Irányadó előfeltevésként tételezze fel másokban a legjobbat, amíg be nem bizonyosodik az ellenkezője. A kifizetődő kapcsolatok kialakításához a bizalomnak kölcsönösnek kell lennie.

Magas bizalommal teli kapcsolatokban nagyobb élményt fogsz tapasztalni…

Szellemi béke

Eredmények: Kipihentnek és nyugodtnak fogja érezni magát, kevesebb stressz, szorongás, aggodalom és trauma miatt, ami megfosztja Önt attól, hogy értelmes és produktív eredményeket érjen el.

Tisztelet

Eredmények: Kapcsolatba lépsz azokkal az emberekkel, akiket csodálsz és értékelsz azért, amilyenek, nem pedig azért, amilyenek szeretnéd őket. Továbbá megbecsülést és nagy dicséretet is kap majd tőlük.

Konstruktív kommunikáció

Eredmények: Nyíltan eszméket és információkat cserélhetsz olyan emberekkel, akik segíthetnek a kihívások leküzdésében és jobb életválasztásban. Hálózatként szolgálnak az Ön szakmai és személyes növekedéséhez és fejlődéséhez.

Bajtársiasság

Eredmények: Kifizetődő barátságokat és üzleti kapcsolatokat fogsz megtapasztalni, amelyek minőségi időtöltést kínálnak olyan emberekkel, akiket szeretsz.

Lehetőségek

Eredmények: Olyan emberek vesznek körül, akik arra ösztönöznek, hogy élj a valódi potenciáloddal. Ők lesznek a legnagyobb pomponlányaid, amikor új lehetőségek felfedezésére indulsz.

Mit lehet tenni a bizalom helyreállítása érdekében?

Sok szerencsét! Nem könnyű helyreállítani a bizalmat, ha a hiánya elér egy bizonyos pontot. Lehet, hogy valaki meg tudja bocsátani mások hanyag cselekedeteit, de mindig lesz bizonyos fokú kétség, amely akadályozza jövőbeli kapcsolatát. És a helyzettől és az érintett személyektől függően előfordulhat, hogy soha nem lesz helyreállítva.

A lényeg : jobb megtartani a bizalmat, mint megkockáztatni annak esélyét, hogy soha nem nyeri vissza.